Ce companii se vor închide din cauza apariției GDPR? Se numără și compania ta printre ele?

Noua legislație privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR – General Data Protection Regulation) intră în vigoare pe data de 25 Mai 2018. Pentru o parte dintre companii, aceasta înseamnă deja să își închidă definitiv afacerea.
Costurile pe care le implică adaptarea companiei la noua lege deja a determinat un creator de jocuri online, o rețea de socializare nou apărută și o firmă de marketing pe mobil să își limiteze obiectul de activitate principal sau să își închidă porțile cu totul.
Noul Regulament pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR) se aplică oricărei companii care deține sau utilizează date cu caracter personal în Uniunea Europeană, indiferent de mărime sau de sediul afacerii.
Google și Facebook, alături de alte companii mari din domeniul IT, vor fi afectate de aceste schimbări, dar experții spun că de fapt micile companii vor suporta greul de a se adapta noului regulament.
Julie Bernard, senior marketing la Verve, a spus că firma își va diminua operațiunile în Europa pentru că ”mediul legislativ nu este favorabil modelului nostru de afaceri”. Aceasta a mai adăugat că noua lege va favoriza cu siguranță consumatorii, dar și marile companii care vor avea resurse pentru a face tranziția la noile reglementări, prin resurse înțelegându-se avocați, experți în protecția datelor și programatori.

 

Începând cu 25 Mai companiile care prelucrează sub orice formă date cu caracter personal vor trebui să implementeze normele noului GDPR. Neimplementarea acestora se sancționează cu amenzi de până la 20 milioane Euro sau 4% din cifra de afaceri
Tu ești pregătit pentru un control al ANSPDCP pe modalitatea implementarii GDPR in cadrul companiei tale?

 

 

”Implicațiile și ramificațiile implementării GDPR vor constitui o provocare pentru companii mai mici decât Google sau Facebook”

”Implicațiile și ramificațiile implementării GDPR vor constitui o provocare pentru companii mai mici decât Google sau Facebook”, a mai adăugat ea.
Regulamentul European pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal le va oferi europenilor mai mult control asupra datelor personale.
În multe cazuri, companiile vor avea nevoie de consimțământul persoanelor pentru a le procesa datele cu caracter personal. Companiile nu vor avea voie să stocheze datele cu caracter personal pentru o perioadă mai mare decât cea necesară și vor trebui să răspundă la cererile clienților care vor dori să le fie șterse aceste date. De asemenea, pierderile de date cu caracter personal, sub orice formă (furt, pierdere, neglijență) vor trebui să fie raportae imediat.
Companiile vor trebui de asemenea să demonstreze că accesează, stochează și prelucrează aceste date cu caracter personal în mod corect, aceasta însemnând o monitorizare și o documentare atentă a acestei activități. Unele companii vor trebui să angajeze ofițeri de protecție a datelor cu caracter personal.
Să te adaptezi la Regulamentul GDPR nu este un lucru ieftin iar experții spun că cele mai mari companii la nivel mondial cheltuie deja zeci de milioane de dolari pentru a se pregăti pentru 25 Mai, intrarea în vigoare a noii legislații. Companiile mici, care nu au asemenea resurse, se străduie să țină pasul.

 

Apelează cu încredere la specialiștii în protecția datelor cu caracter personal – Data Protection Group

 

 

 

”Companiile mici nu au nici personalul și nici mijloacele pentru a implementa în mod constant prevederile Regulamentului European pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”

”Companiile mici nu au nici personalul și nici mijloacele pentru a implementa în mod constant prevederile Regulamentului European pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”, a declarat Chris DeRamus, chief technology officer la DivvyCloud.
Uber Entertainement, o companie care produce jocuri online, vor scoate de pe piață Super Monday Night Combat pe data de 23 Mai din cauza aplicării GDPR.
Reprezentanții companiei au declarat că i-ar costa prea mult pentru a scrie din nou jocul sau pentru a-l migra pe o nouă platformă. Actualul design, scos pe piață în 2009, face extrem de dificilă ștergerea datelor utilizatorilor dacă ei ar cere-o.
”Vom menține jocul online atât timp cât legea ne va permite, dar în ziua în care ne va lovi GDPR, îl vom scoate din mediul online pentru a ne conforma noii legislații”, a declarat Jeremy Ables, CEO la Uber Entertainement.
Gravity Interactive, creatorul jocurilor Ragnarok și Dragon Saga, adoptă altă strategie – blochează accesul europenilor la aceste jocuri.
O companie cehească care deține platforma Seznam.cz are la rândul ei probleme – reprezentanții companiei au declarat că vor suferi din cauza noului Regulament European pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal pentru că au deja 20.000 de useri și vor trebui să își schimbe afacerea cu totul pentru a se conforma GDPR.

GDPR favorizează companiile mari în fața competitorilor mai mici de pe piață

La nivelul Uniunii Europene s-a discutat intens dacă nu cumva GDPR favorizează companiile mari în fața competitorilor mai mici de pe piață. Răspunsul pe care autorii noii legislații l-au dat este că aceste companii mari vor suporta și cele mai mari amenzi în cazul în care nu se vor conforma – amenzile sunt de până la 20 milioane Euro sau 4% din cifra de afaceri pe un an, oricare ar fi mai mare.
Este de datoria autorităților naționale pentru protecția datelor cu caracter personal să impună noua legislație prin sancționarea proporțională a companiilor vinovate în funcție de gravitatea faptelor.

 

Apelează cu încredere la specialiștii în protecția datelor cu caracter personal – Data Protection Group

 

 

Sursa: CNN tech